Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2005
 • Tellerstand
  50080 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ98Z5U724115
 • Kleur
  Sealgrau metallic met zwart / grijs lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Lage km.stand, perfecte conditie, dealer / specialist onderhouden, voorzien van vele fabrieksopties

Verkoopinformatie

Wij zijn altijd op zoek naar Porsche Boxsters, liefst uit de bouwjaren 2005/2006 en in ieder geval met de 280 pk leverende S specificatie. Dan leggen we de lat extra hoog omdat de auto moet voldoen aan een aantal eisen waarbij de meesten afvallen. We hebben altijd op ons lijstje staan: lage kilometerstand, beslist geen schadeverleden, smetteloze onderhoudsgeschiedenis, mooie opties en het liefst grijs of zilver van kleur. Dat is een moeilijke opgave, maar… het is ons weer gelukt!

Geleverd door Porsche Centrum Hamburg op  10 oktober 2005 aan een echte liefhebber met smaak. Hij koos o.a. (zie kolom opties voor de rest) voor de perfecte kleur Seal Grau met two tone vollederen interieur, Chrono pakket, 19 inch Carrera wielen in kleur en een grijze softtop. Mooier kan het niet worden toch?

De auto is onlangs bij de kilometerstand van slechts 50.080 km ingeruild bij een Duitse dealer van SUV-achtige auto’s, doordat de laatste eigenaar zijn leeftijd begon te voelen en de lage zitpositie parten begon te spelen. Toen we dat hoorden zijn we direct in de auto gestapt en prezen ons gelukkig de Porsche te kunnen kopen. We kunnen er een heel lang verhaal van maken hoe mooi en goed de auto wel niet is, maar bent u echt op zoek naar een werkelijk perfecte Boxsters S, dan moet u ons even bellen. Want een auto zoals deze komen wij ook maar hoogst zelden tegen. Naast dat de auto voldoet aan ons eisenpakket is aan alles te zien dat de eigenaren tot de grootste autoliefhebbers van het Stuttgartse merk behoorden. Zowel het interieur maar ook de buitenkant van de auto is nagenoeg niet van nieuw te onderscheiden. We denken zelf altijd precies en netjes met onze auto’s om te gaan, nou…aan die “ziekte” (wij vinden het heerlijk om die ziekte hebben) lijden gelukkig meer mensen. Dan vormt voor ons dan weer de basis om de perfecte Porsche Boxster S aan te kunnen bieden: bij deze!

 

 

 

Technische informatie

Motor
zes cilinder boxer motor
Brandstofsysteem
Bosch injectiesysteem
Cilinderinhoud
3179 cc.
Vermogen
280 pk. bij 6200 t/pm.
Koppel
320 Nm. bij 4700 t/pm.
Topsnelheid
268 km/h
Versnellingsbak
6 versnellingsbak, handgeschakeld

Opties & accessoires

 

 

 

Historie

De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.
De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.
Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.
De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd. Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

In 2004 kwam de ‘987’ versie, uitgevoerd met een 2.7 en 3.2 motor, de laatstgenoemde leverde zelfs 280 pk. Het uiterlijk werd subtiel maar toch flink aangepakt en moest meer lijken op de Porsche 997. Prachtige ovale koplampen, grote luchtopeningen in de voorbumper en een hogere en bredere achterkant gaven de Boxster ineens een veel volwassener en robuuster uiterlijk.  Een succesnummer was het en bleef het zeker ook in deze uitvoering.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak