Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2005
 • Tellerstand
  67355 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ98Z5U723509
 • Kleur
  GT Silver met zwart lederen interieur
 • Bijzonderheden
  Slechts 67.355 km, eerste lak, dealer onderhouden, orig Nederlandse auto

Verkoopinformatie

Het kost ons meestal behoorlijk wat tijd om weer een Porsche Boxster 3.2 S te vinden die aan onze eisen voldoet. Lage kilometerstand, 3.2 S, beslist schadevrij, niet teveel eigenaren, alle onderhoud gehad en… we moeten hem ook nog voor een scherpe prijs aan kunnen bieden. Met zo’n eisenpakket valt 90% af. Dat vinden we niet erg, want hiermee scharen we ons meteen in de top van het segment als het om de kwaliteit gaat. En daar doen we het graag voor.

Maar het is weer gelukt! Deze keer een 3.2 S uitgevoerd in de exclusieve kleur GT zilver, dezelfde waarmee veel Carrera GT’s van zijn voorzien. Het prachtige zilver is natuurlijk een perfecte combinatie bij het zwarte lederen interieur. De lak verkeert echt in een uitmuntende staat. Natuurlijk heeft de eigenaar goed op de auto gepast, maar daarnaast heeft hij ook een Protech lakbehandeling laten uitvoeren en dat is goed te zien; echt sublieme kwaliteit lak. Rondom geen enkele beschadiging of oneffenheid. We hebben het voor de zekerheid nog nagemeten en geconstateerd dat de cabrio nog geheel in de eerste lak zit. Aan de onderkant van de voorbumper, en alleen te constateren op een hefbrug,  zaten wel een paar kleine krasjes, veroorzaakt door het net iets te snel nemen van een drempel. We zien dat bijna bij iedere Boxster omdat de neus van de auto behoorlijk oversteekt. We hebben het al netjes bijgewerkt en gaan er van uit dat u straks rustig zult “drempelen”.

Wat is er verder te vertellen: de Boxster is een originele, in 2005,  in Nederland geleverde 3.2S die door dealer / specialist volgens het boekje is onderhouden. De lage kilometerstand van slechts 67.355 is uitzonderlijk te noemen. De twee eigenaren hebben de cabrio blijkbaar alleen als “mooi weer auto” gebruikt waarmee nu niet alleen de kilometrage gunstig uitvalt, maar ook de onderkant wijst duidelijk op het zorgvuldige “zout vermijdende” gebruik. Ook de prachtige extra’s zoals o.a. airco, lederen en elektrisch verstelbare sportstoelen met verwarming, Xenon verlichting en parkassistant in de voor- en achterbumpers, maken de auto erg compleet en zijn zaken die het rijplezier en de veiligheid verhogen.

Deze Porsche Boxster 3.2 S wordt geleverd inclusief nieuwe voorbanden, servicebeurt, NAP document, alle serviceboekjes en facturen van eerder onderhoud. Wat wil een Porschemens nog meer ? Een afspraak met ons maken misschien? Dat kan. Kies er een mooie droge dag voor uit,….. en denk nou niet “we wachten nog wel even totdat de prijzen wat zakken”, wat dat gebeurt echt niet. Ook van de Boxster, en zeker de S uitvoeringen, blijven de prijzen zeer stabiel en dus waardevast. Voordeel voor u is natuurlijk dat u jarenlang aan den lijve kunt ondervinden wat Porsche bedoelt met “Fahren in seiner schönsten Form”

Technische informatie

Motor
zes cilinder boxer motor
Brandstofsysteem
Bosch injectiesysteem
Cilinderinhoud
3179 cc.
Vermogen
280 pk. bij 6200 t/pm.
Koppel
320 Nm. bij 4700 t/pm.
Topsnelheid
268 km/h
Gewicht
1360 kg.
Versnellingsbak
6 versnellingsbak, handgeschakeld

Opties & accessoires

GT zilver metallic lak

288  koplampsproeiers

342  stoelverwarming

375  tweevoudig elektrisch verstelbare sportstoel links

376  tweevoudig elektrisch verstelbare sportstoel rechts

551  winddeflector

573  airconditioning

584  bagagebox boven de motorruimte

601  xenon verlichting

635  parkassistant

983  lederen stoelen

000 Protech lakbehandeling

 

Historie

De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.
De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.
Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.
De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd. Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

In 2004 kwam de ‘987’ versie, uitgevoerd met een 2.7 en 3.2 motor, de laatstgenoemde leverde zelfs 280 pk. Het uiterlijk werd subtiel maar toch flink aangepakt en moest meer lijken op de Porsche 997. Prachtige ovale koplampen, grote luchtopeningen in de voorbumper en een hogere en bredere achterkant gaven de Boxster ineens een veel volwassener en robuuster uiterlijk.  Een succesnummer was het en bleef het zeker ook in deze uitvoering.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak