Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  2002
 • Tellerstand
  79020 km
 • Prijs
  Verkocht
  • Kleur
   zwart met zwarte lederen interieur
  • Bijzonderheden
   Perfecte staat en voorzien van fijne originele opties. Biedt veel waar voor zijn geld

  Verkoopinformatie

  Via via bereikte ons het bericht dat er een prachtige Porsche Boxster 3.2 S werd aangeboden in Duitsland. Het bleek een echte liefhebbersauto te zijn van een Porsche monteur, die wegens tijdgebrek nauwelijks meer met de Boxster reed. In een auto als deze, die klopt en eerlijk is, zijn we altijd geïnteresseerd natuurlijk en de en de koop was na een grondige check te hebben uitgevoerd, gauw gesloten.

  Omdat we ook diverse zoekopdrachten hebben van liefhebbers die de levering van hun youngtimer of klassieker  graag in onze handen willen leggen, hoefden we alleen nog maar een telefoontje te doen om de Porsche direct aan te kunnen bieden. Een kwaliteitsauto als deze verkoopt zichzelf eigenlijk al, domweg omdat hij opvalt tussen alles wat wordt aangeboden. Ten eerste door de betere kwaliteit en ten tweede omdat we de prijs zo laag mogelijk willen houden. Heeft wel tot gevolg dat we auto’s als deze niet altijd kunnen aanbieden omdat we echt de ‘snoepjes’ er tussenuit willen halen. Maar door gebruik te maken van ons uitgebreide netwerk lukt het toch regelmatig.

  Bent u ook op zoek naar een bepaalde auto, neem dan eens contact met ons op en misschien kunnen we iets voor u betekenen.

  Technische informatie

  Motor
  Zes cilinder boxer motor
  Brandstofsysteem
  Bosch injectiesyteem
  Cilinderinhoud
  3179 cc.
  Vermogen
  252 pk. bij 6250 t/pm.
  Koppel
  305 Nm. bij 4500 t/pm.
  Topsnelheid
  255 km/h
  Gewicht
  1270 kg.
  Versnellingsbak
  Zes versnellingsbak

  Opties & accessoires

  Arctic zilver middenconsole in instrumentenpaneel

  Stoelverwarming

  18″ Turbo wielen

  Sportstoelen

  Porsche Stability Management PSM

  Soundsystem

  Winddeflector

  Boardcomputer

  Vollederen interieur

  Automatische airco

  Bagagebox achter de stoelen

  Historie

  De Boxster is de enige sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die gelijktijdig werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.

  De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.

  Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.

  De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
  De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd
  Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

  Is dit uw droomauto?

  Neem contact op voor een afspraak