Bloemendaal Classic & Sportscars

Verkocht

Porsche Boxster 3.2 S

 • Bouwjaar
  1999
 • Tellerstand
  78869 km
 • Prijs
  Verkocht
 • Chassisnummer
  WPOZZZ98ZYS641414
 • Kleur
  Zilvergrijs met blauw lederen interieur
 • Bijzonderheden
  S-uitvoering, weinig gereden, sublieme staat, dealer onderhouden, alle documentatie aanwezig.

Verkoopinformatie

Deze Porsche Boxster 3.2 S werd op 15 december 1999 afgeleverd door de Porsche dealer in het Duitse Bremen. Na 2 eigenaren in Duitsland kwam de auto in 2006 na aankoop bij de Porsche dealer in Recklinghausen met een km.stand van 66.700 in Nederland en bleef tot nu bij dezelfde eigenaar. Deze was een echte liefhebber en gebruikte de auto puur voor de ”mooi weer ritten” en reed er slechts goed 12.000 km mee. Desalniettemin werd de Boxster perfect onderhouden door een Porsche dealer. Vanzelfsprekend is dit te bewijzen aan de hand van de bijgeleverde facturen en documenten.

De Boxster S is voorzien van af fabriek extra’s die het plezier en gebruiksgemak aanzienlijk vergroten. Wat te denken van o.a. airco, navigatiesysteem, windstop, regensensor, Xenon verlichting, enz. Zie verder de opsomming in de link naar de opties van deze auto.
Niet alleen de techniek mag er zijn, maar ook het uiterlijk is werkelijk subliem. Het lakwerk laat geen enkele beschadiging of deuk zien en is echt als nieuw. Het interieur is de gelijke hieraan: geen bekrast leer of doorgezakte stoelen, gewoon super netjes. Aan alles is te zien dat het met zorg is onderhouden. Zo zien we het graag, maar komen het jammer genoeg maar zo weinig tegen.

De prijs / kwaliteit verhouding klopt helemaal bij deze Boxster S. Zoekt u dit type en in deze prijsklasse, willen wij u adviseren om eens rustig een aantal auto’s te gaan bekijken en kom dan naar Rijssen toe om te zien wat wij verstaan onder “een hele echte Porsche”!

Technische informatie

Motor
6 cilinder boxer motor
Brandstofsysteem
Bosch injectiesysteem
Cilinderinhoud
3179 cc.
Vermogen
252 pk. bij 6250 t/min
Koppel
305 Nm. bij 4500 t/pm.
Topsnelheid
255 km/h
Gewicht
1270 kg.
Versnellingsbak
6 versnellingsbak, handgeschakeld

Opties & accessoires

 

 

 

Historie

De Porsche Boxster is de sportauto van Porsche die in tegenstelling tot de andere modellen die destijds werden gebouwd, is voorzien van een “middenmotor”, geplaatst net achter de inzittenden en vanzelfsprekend over achterwielaandrijving beschikt.

De naam “Boxster” is afgeleid van de samentrekking van boxer (motor) en roadster. De Boxster is qua styling gebaseerd op de Porsche 550 uit 1956. Een van de stylingelement die zijn overgenomen van de 550 is de typische centrale geplaatste uitlaat.

Een studiemodel van de Boxster werd begin 1993 op de autoshow in Detroit gepresenteerd. De eerste generatie van de auto kwam in augustus 1996 op de markt. Met dit model wilde Porsche terugkeren naar de Porsche 911 traditie (6-cilinder boxermotor, achterwielaandrijving en heel wat pk’s onder de motorkap), nadat heel wat kritiek was geuit op de niet boxer-modellen met voorin geplaatste motor (Porsche 928, Porsche 924, Porsche 944 en later de Porsche 968) die geen “echte” Porsches zouden zijn.

De Boxster is een onverhoopt succes gebleken en de verkoopcijfers overtroffen dan ook de stoutste verwachtingen.
De eerste generatie, (fabriekstypenummer) ‘986’, beschikte over een 2,5 liter motor die 204 pk levert. Na een facelift in 1999 werd de Boxster S aan het gamma toegevoegd
Deze kreeg een grotere 3,2 liter motor die 252 pk leverde. Het basismodel kreeg een 2,7 liter in de plaats en dat zorgde voor 220 pk.

Is dit uw droomauto?

Neem contact op voor een afspraak